Ελληνικά Φαρμακείο
Φαρμακείο χωρίς ιατρική συνταγή
Ελληνικός Αριθμός:
Διεθνές τηλέφωνο:
Το καλάθι αγορών σας
€ 0.00

Υπερτροφία προστάτη: θεραπεία και φάρμακα για τον καλοήθη προστάτη

Ο προστάτης είναι ένας μικρός αδένας ο οποίος έχει τη μορφή κάστανου και δεν ζυγίζει πάνω από 10 με 20 γραμμάρια. Είναι τοποθετημένος στην ουροδόχο κύστη ενώ πάνω σε αυτόν υπάρχουν οι σπερματοδόχες κύστεις, οι οποίες αποτελούν μέρος του αναπαραγωγικού συστήματος του άντρα. Ο προστάτης είναι προστατευμένος εξωτερικά από ένα περίβλημα, ενώ μέσα σε αυτόν υπάρχουν κάποιοι αδένες που παράγουν το προστατικό υγρό, το οποίο εξέρχεται κατά την εκσπερμάτιση μέσω του αδένα προς την ουρήθρα.

Ανδρικός προστάτης συμπτώματα και αίτια

Σε πλήθος περιπτώσεων παρατηρείται σε ασθενείς η λεγόμενη υπερπλασία του προστάτη, δηλαδή η αύξηση ουσιαστικά του όγκου του αδένα, γεγονός που κατά κύριο λόγο δημιουργεί προβλήματα στην ούρηση. Η κατάσταση αυτή παρατηρείται κατά κύριο λόγο μετά τα 40 έτη. Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ πως υπάρχει εδώ μία παρεξήγηση. Η υπερτροφία του προστάτη δεν έχει σχέση με τον καρκίνο του προστάτη, όπως πιστεύουν πολλοί. Στην υπερπλασία έχουμε εμφανή συμπτώματα, τα οποία συνήθως δεν εμφανίζονται όταν πρόκειται για καρκίνο (τουλάχιστον δεν εμφανίζονται έγκαιρα).

Ανάμεσα στα πιο συχνά συμπτώματα θα πρέπει να συμπεριλάβουμε τη συχνοουρία, ακόμη και όταν πρόκειται για μικρές ποσότητες ούρων, τη νυκτουρία (όταν πρέπει να πάμε το βράδυ για να ουρήσουμε), το αίσθημα της επιτακτικής ούρησης το οποίο δεν μπορούμε να αναβάλουμε και την ακράτεια. Επιπλέον, κλασικές ενδείξεις είναι η μείωση της ροής των ούρων, η δυσκολία έναρξης της ούρησης, η διακοπτόμενη ούρηση, το αίσθημα της ατελούς κένωσης της ουροδόχου κύστης, η απώλεια κάποιων σταγόνων ούρων μετά το τέλος της ούρησης, καθώς και η πλήρης αδυναμία όσον αφορά η διαδικασία της ούρησης.

Πότε εμφανίζεται η καλοήθης υπερτροφία προστάτη

Η υπερπλασία του προστάτη αποτελεί μία πολύ συχνή πάθηση για τους άντρες. Σύμφωνα με ιατρικές στατιστικές, περίπου 4 στους 10 άνδρες αρχίζουν να εμφανίζουν συμπτώματα μετά τα 40 έτη της ζωής τους, 7 στους 10 παρουσιάζουν συμπτώματα μετά τα 50 χρόνια και 8 στους 10 μετά τα 70 χρόνια της ζωής τους. Το συγκεκριμένο ποσοστό φτάνει το 90% μετά τα 80 χρόνια. 

Σχετικά Άρθρο: Αγορά γενόσημα Levitra (Vardenafil) 10/20/40/60mg Ελλάδα τιμή στα φαρμακεία χωρίς συνταγή

Επιπλέον, η πάθηση είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί σε όσους είναι παχύσαρκοι, σε όσους έχουν καθιστική ζωή ή πάσχουν από κάποιο μεταβολικό σύνδρομο, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσης, καθώς επίσης και στις περιπτώσεις που υπάρχει επιβαρυμένος κληρονομικός παράγοντας. Επειδή η εμφάνιση της συγκεκριμένης πάθησης έχει να κάνει με τα επίπεδα της τεστοστερόνης, συνήθως η ανάπτυξη του προστάτη είναι πολύ πιο σπάνια σε όσους έχουν έλλειψη της συγκεκριμένης ορμόνης.

Αποτελεσματικά φάρμακα για προστάτη

Στις μέρες μας, η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη αντιμετωπίζεται πολύ αποτελεσματικά, με φάρμακα για προστάτη. Υπάρχουν μάλιστα αρκετές θεραπευτικές επιλογές και φάρμακα για υπερπλασία προστάτη, που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα το οποίο ταλαιπωρεί τον κάθε άνδρα. Φυσικά, σε κάθε περίπτωση ο ουρολόγος είναι εκείνος που θα εξετάσει τα συμπτώματα και θα προτείνει την κατάλληλη αγωγή τον ασθενή. Όταν τα συμπτώματα είναι ήπια και δεν επηρεάζουν σημαντικά την καθημερινότητα του ασθενούς, τότε προτείνεται απλά η τακτική επίσκεψη στο γιατρό και ορισμένες απλές μεταβολές στον τρόπο της ζωής, όπως π.χ. έλεγχο των υγρών και περιορισμό κατανάλωσής τους το βράδυ, αποφυγή καφέ, αλκοόλ και άλλων διουρητικών ουσιών και έλεγχο ενδεχομένως άλλων φαρμάκων που πιθανότατα να επιδεινώνουν τα συμπτώματα του προστάτη. Επιδέχεται ο προστάτης θεραπεία, ακόμη και με απλές τέτοιες μεθόδους.

Η καλοήθης υπερλασία προστάτη και η κατάλληλη θεραπεία

Σε πιο προχωρημένες περιπτώσεις ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί φαρμακευτική αγωγή. Η καλοήθης υπερλασία προστάτη αντιμετωπίζεται με πολλές διαθέσιμες φαρμακευτικές λύσεις, αλλά και πλήθος από φυτικά σκευάσματα, τα οποία έχουν πραγματικά πολύ καλά αποτελέσματα. Τα φάρμακα για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας έχουν από την πλευρά τους επίσης σημαντική θετική επίδραση τα συμπτώματα όσων πάσχουν από τη συγκεκριμένη πάθηση. Σε τελικό στάδιο μπορεί να ακολουθηθεί χειρουργική θεραπεία. Παρότι μετεγχειρητικά και για μία-δύο εβδομάδες τα συμπτώματα είναι ιδιαίτερα επίπονα για τον άνδρα, η κατάσταση βελτιώνεται σημαντικά στη συνέχεια και η ποιότητα ζωής αναβαθμίζεται.

Ο λογαριασμός μου