Ελληνικά Φαρμακείο
Φαρμακείο χωρίς ιατρική συνταγή
Ελληνικός Αριθμός:
Διεθνές τηλέφωνο:
Το καλάθι αγορών σας
€ 0.00

Τι είναι ο νυχτερινός πριαπισμός και η θρόμβωση πέους

Σημαντικό ποσοστό του ανδρικού πληθυσμού αντιμετωπίζει στις μέρες μας προβλήματα στύσης, ωστόσο υπάρχει κι ένα άλλο, μικρότερο αυτή τη φορά ποσοστό, που αντιμετωπίζει ακριβώς το αντίθετο φαινόμενο, το οποίο είναι η παρατεταμένη και επώδυνη στύση. Η κατάσταση αυτή μπορεί να μη συνοδεύεται καν από σεξουαλική επιθυμία, γεγονός που δημιουργεί πλήθος προβλημάτων σε όποιον την αντιμετωπίζει. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα επώδυνη κατάσταση, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Νυχτερινός πριαπισμός

Αρκετός κόσμος θεωρεί εσφαλμένα και χαρακτηρίζει την πρωινή στύση ως νυχτερινό πριαπισμό. Η πρωινή στύση αποτελεί πολύ συνηθισμένο φαινόμενο στους άνδρες όλων των ηλικιών, και παρότι μπορεί να δημιουργήσει ορισμένα προβλήματα όπως για παράδειγμα τη δυσκολία στην ούρηση ή ντροπή που αισθάνεται κανείς μπροστά σε ξένους, είναι παρόλα αυτά εντελώς φυσιολογική και παροδική. 

Σχετικά Άρθρο: Αγορά Kamagra Oral Jelly 100mg στην Ελλάδα φαρμακεία & online χωρίς συνταγή

Επιστημονικά ονομάζεται ως νυχτερινή διόγκωση του πέους και εμφανίζεται σε όλους τους άντρες, ακόμα και από την πρώτη στιγμή της γέννησής τους. Οφείλεται σε πολύπλοκες διεργασίες, οι οποίες σχετιζόταν με το ενδοκρινικό και το νευρικό σύστημα του άνδρα. Ο πριαπισμός είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από την πρωινή στύση και αποτελεί σοβαρή παθολογική κατάσταση.

Τι ακριβώς είναι ο πριαπισμός

Ο πριαπισμός αποτελεί παθολογική κατάσταση και μάλιστα ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς η παρατεταμένη απόφραξη του φλεβικού δικτύου μπορεί να δημιουργήσει μόνιμες βλάβες στον οργανισμό. Ο πριαπισμός διακρίνεται σε δύο τύπους, στον ισχαιμικό και στον μη ισχαιμικό, ενώ η διαφορά έχει να κάνει με την χαμηλή ή την υψηλότερη ροή του αίματος. Στην πρώτη περίπτωση είναι απαραίτητη η άμεση ιατρική βοήθεια, κάτι που δεν συμβαίνει τόσο πολύ στην περίπτωση του μη ισχεμικού τύπου. Από τη στιγμή βέβαια που ο ασθενής δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσει για ποια περίπτωση μιλάμε, καλό είναι να αναζητά άμεσα βοήθεια από κάποιον ειδικό γιατρό.

Τα αίτια που δημιουργούν τον πριαπισμό

Τα αίτια της δημιουργίας του πριαπισμού ποικίλουν. Η εμφάνιση της πάθησης είναι συχνή σε ασθενείς με δρεπανοκυτταρική αναιμία, καθώς και με λευχαιμία. Σε άλλες περιπτώσεις ο πριαπισμός είναι νευρογενούς προέλευσης και οφείλεται σε βλάβες που παρατηρούνται στην περιοχή της σπονδυλικής στήλης, σε νευροπάθειες και σε κάποιες φορές ακόμη και στην αναισθησία, κατά τη διάρκεια επεμβάσεων. Ο νεοπλασματικός πριαπισμός οφείλεται σε απόφραξη των φλεβών, ενώ ο φαρμακευτικός πριαπισμός οφείλεται σε συγκεκριμένα φάρμακα, κυρίως σε αντιυπερτασικά και αντιψυχωτικά.

Παράγοντες κινδύνου από την θρόμβωση πέους

Υπάρχει περίπτωση το πρόβλημα του πριαπισμού να οφείλεται σε κάποιο τραυματισμό των γεννητικών οργάνων, με αποτέλεσμα τη δημιουργία φλεβικής θρόμβωσης, και οιδήματος στην περιοχή του πέους. 

Σχετικά Άρθρο: Παραγγελία & αγορά Original Levitra 10/20mg στην Ελλάδα τιμή φαρμακείου χωρίς συνταγή

Το αποτέλεσμα είναι να οδηγηθεί ο ασθενής σε πριαπισμό χαμηλής ροής, ενώ στην περίπτωση που η κάκωση έχεις σχέση με τη σηραγγώδη αρτηρία, τότε μιλάμε για υψηλής ροής πριαπισμό. Αναφερόμαστε σε ιδιαίτερα επικίνδυνες καταστάσεις, οι οποίες απαιτούν άμεση θεραπεία.

Θεραπευτική αγωγή και μέσα αντιμετώπισης του πριαπισμού

Για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού υπάρχει φαρμακευτική και χειρουργική προσέγγιση. Σε κάποιες περιπτώσεις, κάποια μη ειδικά και απλά μέτρα είναι εφικτό να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το πρόβλημα. Αυτά τα ειδικά μέτρα περιλαμβάνουν αναλγητικά οιστρογόνα, αντιπηκτικά, την περίδεση του πέους ή ακόμη και απλές παγοκύστες. Υπάρχουν διαθέσιμα στην αγορά φάρμακα τα οποία χορηγούνται ενέσιμα και τα οποία προκαλούν αγγειοσύσπαση. Όσον αφορά τέλος τη χειρουργική αντιμετώπιση, μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να πραγματοποιηθεί παρακέντηση και εκκένωση το σηραγγωδών σωμάτων από το αίμα που έχει συσσωρευτεί εκεί, μέχρι τη στιγμή που θα φτάσουμε στο σημείο να χαλαρώσει το πέος. Εφόσον το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, υπάρχει περίπτωση βλάβης του φυτικού ιστού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση εμφανίζεται στυτική δυσλειτουργία και η θεραπεία θα πρέπει να είναι πλέον χειρουργική, για την αποκατάσταση της βλάβης, η οποία μπορεί από το σημείο αυτό και μετά να είναι μόνιμη.

Ο λογαριασμός μου