Ελληνικά Φαρμακείο
Φαρμακείο χωρίς ιατρική συνταγή
Ελληνικός Αριθμός:
Διεθνές τηλέφωνο:
Το καλάθι αγορών σας
€ 0.00

θεραπεία για αδυναμία και δυσκολία στην παλίνδρομη εκσπερμάτιση

Η παλίνδρομη εκσπερμάτιση ή “ξηρός οργασμός” είναι μία παθηση κατά την οποία το σπέρμα του ανδρός αντί να εξέλθει κανονικά από το πέος, εισέρχεται ακούσια στην ουροδόχο κύστη. Το αποτελεσμα είναι τελικά η εκσπερματιση να μην είναι τόσο πλούσια ή και σε πολλές περιπτώσεις να απουσιάζει εντελώς. Η συγκεκριμένη πάθηση δεν είναι σίγουρα επιβλαβης, όμως σχετίζεται άμεσα με την ανδρική υπογονιμότητα, καθώς η έλλειψη σπέρματος δεν ειναι ικανή να ολοκληρώσει τη γονιμοποίηση της ερωτικής συντροφου.

Τα συμπτώματα που έχει η παλίνδρομη εκσπερμάτιση

Τα συμπτώματα της παλινδρόμησης εκσπερμάτωσης είναι ουσιαστικά τρία σε αριθμο. Το πιο προφανές είναι ο “ξηρός” οργασμός, όταν δηλαδή ο άνδρας ολοκληρώνει την σεξουαλική του επαφή με ελαχιστο ή καθόλου σπέρμα να βγαίνει από το πέος του. Είναι δυνατόν επίσης τα ούρα να φαίνονται θολά μετά τον οργασμό, λόγω του γεγονοτος πως το σπέρμα έχει εισέλθει στην ουροδόχο κύστη και κατά την ούρηση εξέρχεται μαζί με τα ούρα. 

Σχετικά Άρθρο: Αγορά Kamagra Oral Jelly 100mg στην Ελλάδα φαρμακεία & online χωρίς συνταγή

ένα τρίτο σύμπτωμα, οχι τόσο εμφανές κατά τη σεξουαλική επαφή και μετά, είναι η αδυναμία τεκνοποίησης, καθώς το περιορισμένο σε ποσότητα σπερμα συνήθως δεν είναι αρκετό για την γονιμοποίηση του ωαριου.

Η δυσκολία στην εκσπερμάτωση

Οι άντρες που πάσχουν από παλίνδρομη εκσπερμάτιση, παρουσιάζουν δυσκολια στην εκσπερμάτωση, υπό την έννοια πως δεν βγαίνει αρκετό σπέρμα από το πέος τους. Κατά τα άλλα, είναι σε θέση να απολαύσουν πληρως την ερωτική τους επαφή και να αισθανθούν κανονικά τον οργασμό κατά την ολοκλήρωση της ερωτικης πράξης. Η ουσιαστική διαφορά είναι μόνο πως ο οργανισμός αυτός είναι “ξηρός”, χωρις σημαντική εκσπερμάτιση.

Τα βασικά αίτια της παλίνδρομης εκσπερμάτισης

Παρότι η παλίνδρομη εκσπερμάτιση δεν είναι επίπονη και επικίνδυνη για τον άνδρα, μπορεί πισω από αυτήν να κρύβονται άλλοι παράγοντες που θα πρέπει να διερευνηθούν ιατρικά. Μία αιτία που προκαλεί τη συγκεκριμένη πάθηση είναι ο αρρύθμιστος διαβήτης που οδηγει σε καποιες περιπτώσεις σε βλάβες στο ουροποιητικό σύστημα, με αποτελεσμα οι σφιγκτήρες της κύστης να μην λειτουργούν σωστά. Μία άλλη αιτία είναι οι βλάβες στο νευρικό σύστημα που μπορούν π.χ. να προέρχονται από πολλαπλή σκλήρυνση ή κάποιο τραυματισμό στο νωτιαίο μυελό

Σχετικά Άρθρο: Παραγγελία & αγορά Original Levitra 10/20mg στην Ελλάδα τιμή φαρμακείου χωρίς συνταγή

Είναι επίσης πιθανό μία επεμβαση στους όρχεις, στον προστάτη, στην ουροδοχο κύστη, στο έντερο κύστη ή στην σπονδυλική στήλη να έχουν ως αποτελεσμα την παλίνδρομη εκσπερμάτιση. Τέλος, ορισμενα φάρμακα τα οποία χορηγούνται κυρίως για την υπερπλασία του προστάτη, αλλά και αντικαταθλιπτικά και ψυχωσικά φάρμακα είναι αρκετά πιθανό να έχουν επίδραση στο συγκεκριμενο πρόβλημα.

Θεραπεία για αδυναμία εκσπερμάτωσης

Η αντιμετώπιση της παλίνδρομης εκσπερμάτισης συνηθως δεν απαιτεί κάποια θεραπεία, εκτός και αν το προβλημα είναι η υπογονιμότητα και ο πάσχων επιθυμεί να τεκνοποιήσει. Στην περίπτωση που μιλάμε για θεραπεία για αδυναμία εκσπαρμάτωσης θα πρέπει πρώτα να γίνει αντιληπτή η αιτία του προβλήματος. Σε περιπτώσεις παθολογικών ζητημάτων όπως ο διαβητης και η σκλήρυνση κατά πλάκας υπαρχει φαρμακευτική αγωγή που μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικα, όμως αν το πρόβλημα είναι χειρουργικό και οφείλεται σε μόνιμες ανατομικές βλάβες, τότε το θετικό αποτέλεσμα είναι μάλλον απίθανο. Λόγω του γεγονότος ότι τα φάρμακα για την αντιμετώπιση της παλινδρόμησης εκσπερμάτισης μπορούν να αυξήσουν την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό, θα πρέπει να ενημερώσετε το θεράποντα ιατρό σας στην περίπτωση που αντιμετωπίζετε παρόμοια προβλήματα υπέρτασης ή καρδιοπαθειών. Στις περιπτώσεις υπογονιμότητας, η πιο αποτελεσματική λύση είναι μάλλον η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (σπερματέγχυση ή τεχνητή γονιμοποίηση).

Ο λογαριασμός μου