Ελληνικά Φαρμακείο
Φαρμακείο χωρίς ιατρική συνταγή
Ελληνικός Αριθμός:
Διεθνές τηλέφωνο:
Το καλάθι αγορών σας
€ 0.00

Νόσος Peyronie: Νέες θεραπείες για πόνο και κάμψη στο πέος

Η νόσος Peyronie (Περονί) είναι μία νoσος του ανδρικού μορίου, η οποία εμφανίζεται περiπου στο 3 ως 10% των ανδρών μέσης ηλικίας. Η δημιουργία μιας σκληρής πλάκας γύρω από το πέος προκαλεί κaμψη και παραμόρφωση σε τέτοιο βαθμό, που πολλές φορές είναι αδύνατη η σεξουαλική επαφή. Παράλληλα, πολλοi άνδρες αντιμετωπίζουν και πόνο κατά τη στύση, κάτι που τους δημιουργεί επιπρόσθετο αγχος.

Πότε και πως εμφανίζεται η νόσος Peyronie

Όπως αναφέρθηκε ήδη, τα άτομα μέσης ηλικίας είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν πρόβλημα με τη συγκεκριμενη νόσο. Οι πάσχοντες από διαβήτη έχουν επίσης μεγαλύτερη πιθανοτητα εμφάνισης της συγκεκριμένης πάθησης σε σχέση με τον υπόλοιπο ανδρικό πληθυσμό. Το ανδρικό πεος έχει την ιδιότητα να επιμηκύνεται και να διαστέλλεται την ίδια ακριβώς ωρα, κάτι το οποίο δεν το συναντάμε σε κάποιο άλλο όργανο του ανθρώπινου οργανισμού. Αυτό έχει ουσιαστικά ως αποτέλεσμα κατά τη διαρκεια της στύσης να έχουμε μία επιμήκυνση που μπορεί να φτασει συνήθως και το 40%, με παράλληλο διπλασιασμού του ογκου του πέους.

Σχετικά Άρθρο: Αγορά γενόσημα Levitra (Vardenafil) 10/20/40/60mg Ελλάδα τιμή στα φαρμακεία χωρίς συνταγή

Στο σημείο όπου παρατηρείται η ασβέστωση, υπάρχει δυσκολία επιμήκυνσης, η οποία κατέκτησε οδηγεί στην καύση του οργάνου. Πέρα από τα λειτουργικά προβλήματα που αυτο δημιουργεί, σίγουρα προκαλεί και ψυχολογικές επιπτώσεις στον πάσχοντα, από τη στιγμή που στο σημείο όπου εμφανίζεται η κάμψη το πέος δεν εχει την καταλληλη σκληρότητα.

Πόνος και αιμάτωμα πέους

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο σε πάσχοντες από τη νόσο Peyronie το αίσθημα του πόνου, το οποίο εμφανιζεται κατά τη διάρκεια της πτήσης ή και κατά τον οργασμό. Σύμφωνα με μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, περίπου το 60% των ασθενών με τη συγκεκριμένη πάθηση εμφανίζει πόνο στην ευαίσθητη περιοχή. Ακόμα όμως και στις περιπτώσεις όπου εμφανίζεται πόνος στο πέος, αυτός συνήθως υποχωρεί σταδιακά, χωρις να είναι απαραίτητη κάποια θεραπεία. Η συγκεκριμένη πάθηση μπορεί να δημιουργηθεί και μέσω τραυματισμού πχ. από κάποιο κάταγμα ή σοβαρό τραυματισμό του πέους. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να υπάρξει και αιμάτωμα πέους, που οφείλεται στον τραυματισμό αυτόν. Βέβαια η εμφάνιση αιματώματος είναι πιθανό να συμβεί και σε άλλες καταστάσεις, όταν η ζημιά δεν είναι τόσο σημαντική και μπορεί να υποχωρησει μέσα σε λίγες μέρες. Η εμφάνιση του αιματώματος από μόνη της δεν αποτελεί ένδειξη πως προκειται για περίπτωση πάθησης Peyronie.

Νόσος Περονί και νέες θεραπείες

Η αντιμετώπιση για τη νόσο Peyronie είναι πολύπλευρη. Υπάρχουν πολλών ειδών μορφές θεραπειας που περιλαμβάνουν η χορηγηση φαρμάκων από το στόμα, τοπικές θεραπείες, θεραπείες εξωτερικής ενέργειας και χειρουργικές επεμβάσεις. στις πρώιμες μορφές της νόσου χρησιμοποιούνται θεραπείες πλην της χειρουργικής επέμβασης, η οποία με τη σειρά της είναι κατάλληλη Σε πιο προχωρημενες φάσεις, δηλαδή κατά κύριο λόγο μετα τους 12 μήνες και αυτό το πρόβλημα είναι μεγαλο. οι θεραπείες έχουν ως αποτέλεσμα τη βελτίωση των συμπτωμάτων και βελτίωση της κάμψης που μπορεί να φτάσει και το 50%. Στη χειρουργική επέμβαση χρησιμοποιούνται τεχνικές όπως η συρραφή, η εκτομή της πλάκας, καθως και η τοποθέτηση μοσχεύματος ή κάποιας πρόσθεσης εντός του πέους. Είναι πιθανο να υπάρξει μία μικρή κάμψη πέους ακόμα και μετά την επέμβαση, ωστόσο η βελτιωση στη σεξουαλική δραστηριότητα είναι σημαντική.

Σχετίζεται πάντα η κάμψη πέους και ο πόνος στο πέος με την νόσο Περονί;

Όχι. Μεγάλο ποσοστό των ανδρών παρουσιάζει από παιδική ηλικία μία κάμψη προς τα πάνω προς τα κάτω ή προς κάποια πλευρά. Τις περισσότερες φορές αυτή η κάμψη δεν σχετίζεται με τη συγκεκριμένη ή κάποια άλλη σημαντική πάθηση. Η κάμψη είναι συνήθως μικρή, τέτοια ώστε να μην προκαλεί προβλήματα στη σεξουαλική δραστηριότητα του ατόμου.

Ο λογαριασμός μου