Ελληνικά Φαρμακείο
Φαρμακείο χωρίς ιατρική συνταγή
Ελληνικός Αριθμός:
Διεθνές τηλέφωνο:
Το καλάθι αγορών σας
€ 0.00

Έντονος πόνος στη σεξουαλική επαφή: κολεόσπασμος και δυσπαρευνία

Παρότι όταν μιλάμε για σεξουαλικά προβλήματα ο νους μας κατά κύριο λόγο θα πάει στους άντρες, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν σε πολλές περιπτώσεις αντίστοιχα ζητήματα. Το γεγονός πως τα γυναικεία σεξουαλικά προβλήματα δεν έχουν αναλυθεί σε τόσο μεγάλο βάθος όσο τα ανδρικά, δεν σημαίνει πως εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο δεν ταλαιπωρούνται καθημερινά από αυτά.

Η καλή και ποιοτική σεξουαλική ζωή των γυναικών είναι το ίδιο σημαντική με εκείνη του κάθε άντρα, όμως τα πράγματα εδώ είναι αρκετά πιο πολύπλοκα. Σύμφωνα με έρευνες, το 50% των γυναικών αντιμετωπίζουν κάποιου είδους σεξουαλική διαταραχή.

Έντονος πόνος στο σεξ και έντονος πόνος μετά την επαφή

Δυστυχώς, πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν έντονη δυσφορία και υπάρχει πόνος κατά την σεξουαλική επαφή. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών παιχνιδιών που προηγούνται της διείσδυσης στον κόλπο. Το αποτέλεσμα είναι πολλές γυναίκες να μην μπορούν να έχουν ποιοτικές σεξουαλικές επαφές και να μην μπορούν να ολοκληρώσουν, γιατί αντί να απολαμβάνουν το σεξ αυτό τους προκαλεί πόνο. Οι ορμόνες παίζουν εδώ σίγουρα πολύ σημαντικό ρόλο στη γυναικεία σεξουαλική λειτουργία και δραστηριότητα. Είναι σε θέση να δημιουργήσουν δυσλειτουργίες στις γυναίκες, ενώ υπάρχουν και παθήσεις που προκαλούν πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή. Είναι σημαντικό να εντοπίσετε η αιτία του προβλήματος ώστε να προχωρήσετε στην απαιτούμενη αντιμετώπιση, είτε αυτή είναι φαρμακευτική, είτε χειρουργική. Σε αρκετές περιπτώσεις ο έντονος πόνος μετά την επαφή είναι καθαρά ψυχολογικός και αντιμετωπίζεται με την ψυχοθεραπεία.

Κολεόσπασμος ή κολπικός σπασμός. Πόνος κατά την σεξουαλική επαφή

Ο κολεοσπασμός αποτελεί μία συνηθισμένη σεξουαλική δυσλειτουργία στις γυναίκες. Πρόκειται ουσιαστικά για μία σύσπαση των μυών του κόλπου, η οποία γίνεται χωρίς τη θέληση της ίδιας της γυναίκας, κάνοντας ουσιαστικά αδύνατη τη διείσδυση του πέους στον κόλπο. Η γυναίκα που πάσχει από κολασμό αισθάνεται ένα σφίξιμο στα πόδια κατά τη διείσδυση του πέους. Το γεγονός και μόνο του φόβου πως η γυναίκα θα πονέσει, κάνει το σώμα της να ενεργοποιεί αυτό τον “αμυντικό” μηχανισμό που ουσιαστικά την αποτρέπει από το σεξ. 

Σχετικά Άρθρο: Γυναικείο Viagra αγορά στην Ελλάδα και τιμή χωρίς συνταγή στα φαρμακεία

Η θεραπεία γίνεται κατά κύριο λόγο με ασκήσεις που βοηθούν στη χαλάρωση της γυναίκας, καθώς και στην εξερεύνηση του σώματος με εξωτερικό ερεθισμό. Σταδιακά γίνεται εισαγωγή δακτύλων στον κόλπο μέχρι προοδευτικά να θα υπάρξει χαλάρωση. Στο επόμενο βήμα με επιτυχημένη πραγματοποίηση των ασκήσεων, μπορεί να γίνει ευχάριστα η Κολπική διείσδυση με το πέος του συντρόφου.

Δυσπαρευνία με επαναλαμβανόμενο και επίπονο πόνο

Μία επίσης συχνή σεξουαλική πάθηση στις γυναίκες είναι η λεγόμενη δυσπαρευνία. Στην πάθηση αυτή η γυναίκα αντιμετωπίζει έντονο πόνο όταν γίνεται η κολπική διείσδυση. Τα αίτια μπορεί να είναι ποικίλα, αν και σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στην ξηρότητα του κόλπου, σε ορμονικές μεταβολές, σε κολπίτιδες, σε τραχηλίτιδες, σε έρπη ή και στην ενδομητρίωση από την οποία πάσχουν αρκετές γυναίκες χωρίς πολλές φορές να το γνωρίζουν καν. Υπάρχει επίσης περίπτωση να υπάρξει αντίδραση με κάποιες φαρμακευτικές ουσίες που χρησιμοποιούνται ως αντισυλληπτικά. Είναι επίσης πιθανό η δυσπαρευνία να οφείλεται και σε καθαρά ψυχολογικά ζητήματα.

Έντονος πόνος στη μήτρα μετά από επαφή

Ο πόνος μετά το σεξ αποτελεί σύμπτωμα το οποίο εμφανίζεται συχνά σε γυναίκες. Σε αρκετές περιπτώσεις έχουμε συνδυασμό του πόνου με ένα αίσθημα καύσου κατά την ούρηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάποιες γυναίκες πιστεύουν πως έχουν ενδεχομένως κολλήσει κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Αυτό ωστόσο δεν ισχύει πάντα. Αιτία του πόνου μπορεί πολλές φορές να είναι κάποιος μικροτραυματισμός του κόλπου πού προήλθε από τη σεξουαλική επαφή. Στην περίπτωση που ο κόλπος δεν έχει λίπανση επαρκώς είναι πιο πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο. Άλλες καταστάσεις που μπορεί να δημιουργήσουν το ζήτημα αυτό είναι το έκζεμα, η ψωρίαση, ο σκληρός λειχήνας κλπ. Υπάρχει επίσης περίπτωση να δείτε να εμφανίζεται και λίγο αίμα, ως αποτέλεσμα του μικροτραυματισμού στο σεξ. Τις περισσότερες φορές το πρόβλημα προλαμβάνεται με σωστή λίπανση του κόλπου, ώστε να αποφεύγεται η έντονη τριβή και ο τραυματισμός. Οι καλές συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας είναι επίσης απαραίτητες.

Ο λογαριασμός μου